Menu

Archief

Oproep

Oproep aan nabestaanden die iemand verloren hebben op zee tengevolge van Wereldoorlog 1 (1914-1918).

Dit jaar, op 11 november a.s., zal het 100 jaar geleden zijn dat er een einde kwam aan de 1ste Wereldoorlog. Nederland was neutraal in deze oorlog, ons land deed niet mee. Maar Nederland kende wel een groot aantal slachtoffers van deze oorlog, met name in de kustgemeenten. Zo ook in Katwijk, daar kwamen in die jaren 103, meest jonge mannen niet meer terug van zee. In de meeste gevallen omdat hun schip op een mijn gelopen is. 

Voor deze slachtoffers willen wij een herdenking houden op zaterdag 10 november a.s. in de Oude Kerk aan de Boulevard. Ook minister C. Schouten zal daarbij aanwezig zijn, evenals onze burgemeester, de heer C. Visser.

Wij willen graag met u, als nabestaanden, in contact komen om u voor deze dienst uit te nodigen en u, desgewenst, een aandeel in deze dienst te geven, bijvoorbeeld door het voorlezen van de naam van uw geliefden.

Het beste kunt u contact opnemen via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  anders via telefoonnummer 071-4015647. Vermeld daarbij uw eigen naam en adres, van welke persoon u de nabestaande bent (naam en geboortedatum) en, als u dit weet, om welk schip het gaat.

Programma 2018

Maandag 2 juli 2018

Herdenking bij het Monument

Bij het monument op de Noord Boulevard/ hoek Rijnmond, vlak naast de zo mooi opgeknapte villa Allegonda, vindt op maandagavond 2 juli a.s de herdenking plaats van onze mannen en jongens die op zee gebleven zijn. De herdenking begint om 20.00 uur.  Burgemeester Visser van Katwijk zal een krans leggen en een In Memoriam uitspreken. De mannenzangroep Sion zal een aantal liederen ten gehore brengen, begeleidt door de Harmonie Katwijk.

 


Dinsdag 3 juli 2018

Toeristenmarkt

De Toeristenmarkt in het centrum van Katwijk heeft deze dinsdag het thema Maritiem meegekregen. Medewerking wordt verleend door een shantykoor zodat u gezellig een deuntje mee kunt zingen.

 


Vrijdag 6 en zaterdag 7 juli 2018

Het programma voor vrijdag en zaterdag wordt verder opgepakt door de organisatie van Haringrock en het comité Katwijkse Vrijmarkt met (o.a.) de grootste vrijmarkt in deze regio en veel entertainment. Komt dus allen naar het centrum en geniet mee. Zaterdagavond om 23.00 uur, na het optreden van De Dijk,  worden alle evenementen afgesloten met een groots vuurwerk.  Ga voor het programma naar www.haringrock.nl

 

Sponsors Visserijdagen Katwijk 2018

Sponsors van de Herdenking bij het Monument voor hen die op zee gebleven zijn:

Gemeente Katwijk

Mevrouw A.J. Van Dijk-van Beelen

Familie Hoek, Boulevard 1

Hotel Zee en Duin, Boulevard 5

 

Contactformulier

Programma 2017

Maandag 10 juli 2017
Herdenking bij het Monument

Bij het monument op de Noord Boulevard/ hoek Rijnmond, vlak naast de zo mooi opgeknapte villa Allegonda, vindt op maandagavond 10 juli a.s de herdenking plaats van onze mannen en jongens die op zee gebleven zijn. De herdenking begint om 20.00 uur.  Burgemeester Visser van Katwijk zal een krans leggen en een In Memoriam uitspreken. De mannenzangroep Sion zal een aantal liederen ten gehore brengen, begeleidt door de Harmonie Katwijk.


 

Dinsdag 11 juli 2017

De Toeristenmarkt heeft deze dinsdag het thema Maritiem meegekregen. De Stichting Visserijdagen zal dit thema verder uitwerken op het Andreasplein. Medewerking wordt verleend door een shantykoor zodat u gezellig een deuntje mee kunt zingen bij ons vissershuisje.


 

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juli 2017

Het programma voor vrijdag en zaterdag wordt verder opgepakt door de organisatie van Haringrock en het comité Katwijkse Vrijmarkt met (o.a.) de grootste vrijmarkt in deze regio en veel entertainment. Dit zal byzonder worden. Komt dus allen naar het centrum en geniet mee. Zaterdagavond om 23.00 uur worden alle evenementen afgesloten met 


 

Kinderen schilderen “en plein air”

ook een project van Visserijdagen Katwijk!

Het was afgelopen zaterdag een hele drukte in het centrum van Katwijk. En in die drukte stonden twintig ezels. Nee, geen echte ezels maar schildersezels en achter elke ezel een kind met een palet en schilderskwasten. Er was geen opgelegd thema, elk kind kon een vrije impressie maken en dat leverde verrassende dingen op. Er werd op twee plekken geschilderd in 3 groepen van elk tien kinderen. Uit elke groep werd een winnend schilderij gekozen. Dat leverde dus 6 mooie creaties op. Deze winnaars werden, als echte kunstenaars, maandagmiddag ontvangen in de hal van het gemeentehuis, samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Zij werden welkom geheten door de ambtenaar van kunst en cultuur, de heer J. van der Bent. Hij prees, mede namens de wethouder die zelf verhinderd was, de kinderen voor hun prachtige werkstukken. Ook de voorzitter van de Visserijdagen loofde het werk van de kinderen. Zij kondigde aan dat de openingshandeling door de kinderen zelf gedaan zou worden door hun schilderij op te hangen op de panelen die daarvoor klaar gezet waren. Na de opening van de tentoonsteling kreeg elke kunstenaar een erelintje uitgereikt. Voor alle aanwezigen was er koffie of limonade.

kinderenschilderen pietvankampen visserijdagenkatwijk 2016

De winnaars zijn, uit Katwijk: Jildou Verdoes, 10 jaar met “strand”;  Lisette Hogendoorn, 9 jaar met “Bollenvelden”; Mariëlle van Duijn, 11 jaar, was erg actueel en kwam in deze dagen van Brexit met haar schilderij “Big Ben”; Floortje van Duijn, 8 jaar, schilderde “strand, zee en ondergaande zon”. Er deden ook Rijnsburgers mee. Kedawit Gerdemlak, 10 jaar, drukte haar gevoel uit in het schilderstuk “Blij dat ik in Nederland ben” en tot slot schilderde Annabelle Wijnands, 4 jaar, “Familietafereel”. U kunt de tentoonstelling nog tot maandag 4 juli komen bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis in Katwijk, ingang Kon. Julianalaan 3.