Menu

Archief

Sponsors Visserijdagen Katwijk 2022

Sponsors van de Herdenking bij het Monument voor hen die op zee gebleven zijn:

Gemeente Katwijk

Mevrouw A.J. Van Dijk-van Beelen

Familie Hoek, Boulevard 1

Hotel Zee en Duin, Boulevard 5 

Visserijdagen 2021 Programma

LIVE! Herdenking zeevaarders bij het monument

www.youtube.com/watch?v=1ClhKhTN4EE

 


Maandag 5 juli

Herdenking van hen die uit onze gemeenschap op zee gebleven zijn bij het Monument op de noord Boulevard. Aanvang 20.00 uur. Bij deze herdenking worden alleen een beperkt aantal nabestaanden uitgenodigd. Voor overige belangstellenden wordt de herdenking live uitgezonden en kunt u die ook op een later moment nog een keer bekijken.


Dinsdag 6 juli

Toeristenmarkt met het thema Maritiem. Aanvang 13.00 uur in het centrum van Katwijk.


Woensdag 7 juli

Zomeravondzang in de Oude Kerk aan de Boulevard 109. Aanvang 19.45 uur.


Donderdag 8 juli - Een zomeravond aan zee.

Wandelen over de wurf onder leiding van een gids

Op donderdag 8 juli a.s. om 19.00 uur organiseert de St. Visserijdagen Katwijk een wandeling over de wurf (Boulevard) onder leiding van een gids. Verzamelen bij het Monument voor de omgekomen Zeelieden op de NoordBoulevard.

Kaartjes ad 3,50 per persoon zijn hiervoor te koop bij het Katwijks Museum.
Na afloop van de wandeling wordt u op vertoon van dit kaartje ontvangen in het Katwijks Museum voor een kopje koffie of thee.


Vrijdag 9 juli

Haringrock en de Katwijkse Vrijmarkt kunnen wegens corona en de daarmee gepaard gaande beperkingen dit jaar niet doorgaan


Zaterdag 10 juli. Zie vrijdag 9 juli

Vanwege het rondwaren van het Coronavirus zijn alle programma onderdelen onder voorbehoud. Wij houden de adviezen van het RIVM in de gaten en volgen die op.


 

Programma 2020 Visserijdagen

Maandag 6 juli

Herdenking bij het Monument

 VERPLAATST naar vrijdag 2 oktober a.s. om 17.00 uur 

Bij het monument op de Noord Boulevard/ hoek Rijnmond, vlak naast de zo mooi opgeknapte villa Allegonda, vindt op maandagavond 6 juli a.s de herdenking plaats van onze mannen en jongens die tijdens hun werk op zee gebleven zijn. De herdenking begint om 20.00 uur. Burgemeester Visser en wethouder Knape van Katwijk zullen een krans leggen. De burgemeester zal tevens een In Memoriam uitspreken. Het Hervormd Gereformeerd koor Eben Haëzer zal een aantal liederen ten gehore brengen, begeleidt door de Harmonie Katwijk. Ook nabestaanden zullen een aandeel in dit programma hebben.


 

Dinsdag 7 juli

Toeristenmarkt

De Toeristenmarkt in het centrum van Katwijk heeft deze dinsdag het thema Maritiem meegekregen. Medewerking wordt verleend door een shantykoor zodat u gezellig een deuntje mee kunt zingen.


 

Woensdag 8 juli

Zomeravondzang

In de Oude Kerk aan de Boulevard 109 vindt traditiegetrouw de zomeravondzang plaats. Aanvang 19.45 uur.


 

Donderdag 9 juli

Avond in het Katwijks museum

Een avond in het Katwijks museum aan de Voorstraat 46 in Katwijk. De avond zal in het teken staan van de visserij. Aanvang 20.00 uur.


 

Vrijdag 10 en zaterdag 11 juli

Het programma voor vrijdag en zaterdag wordt verder opgepakt door de organisatie van Haringrock en het comité Katwijkse Vrijmarkt met (o.a.) de grootste vrijmarkt in deze regio en veel entertainment. Komt dus allen naar het centrum en geniet mee. Zaterdagavond om 23.00 uur worden alle evenementen afgesloten met een groots vuurwerk. Ga voor het programma naar www.haringrock.nl

Alle programmaonderdelen onder voorbehoud vanwege het Coronavirus.

Herdenking Katwijk aan Zee bij het monument 2020

Maandag 6 juli 2020 VERPLAATST naar vrijdag 2 oktober a.s. om 17.00 uur organiseert de Stichting Visserijdagen Katwijk weer het moment waarop we herdenken dat veel van onze dorpsgenoten tussen 1919 en heden tijdens hun werk op zee gebleven zijn. Bijna 300 namen, uitgesneden in staal op het monument op de Noord Boulevard, laten de gaten zien welke in gezinnen en familie's geslagen zien. Verdriet dat nog versterkt wordt omdat er in veel gevallen nooit een graf gedolven kon worden omdat het lichaam van een dierbare nooit gevonden werd. Soms, zoals ook dit jaar weer, wordt een lichaan nog geïdentificeerd en krijgen nabestaanden zekerheid. Maar dat is lang niet altijd het geval.

De herdenking begint om 20.00 uur. Burgemeester Visser en wethouder Knape zullen namens de gemeente een krans bij het monument leggen waarna de burgemeester een In Memoriam uitspreken zal. Medewerking zal worden verleent door het Hervormd Gereformeerd mannenkoor Eben Haëzer, welke een aantal passende liederen ten gehore zal brengen, begeleidt door de Harmonie Katwijk. Speciale aandacht zal er zijn voor hen die dit jaar 100 of 50 jaar geleden op zee gebleven zijn. Nabestaanden, dorpsgenoten en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd bij dit moment van herdenken aanwezig te zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Lies van Beelen, telefoonnummer 071-4015647.

visserijdagen 2019 herdenking foto dirkvanegmond

 

Visserijdagen 2020 | Programma

Maandag 6 juli 2020 VERPLAATST naar vrijdag 2 oktober a.s. om 17.00 uur 

Herdenking

van hen die uit onze gemeenschap op zee gebleven zijn bij het Monument op de noord Boulevard

Aanvang 20.00 uur


 

Dinsdag 7 juli

Toeristenmarkt

met het thema Maritiem

Aanvang 13.00 uur in het centrum van Katwijk


 

Woensdag 8 juli

Zomeravondzang

in de Oude Kerk aan de Boulevard 109

Aanvang 19.45 uur.


 

Donderdag 9 juli

Avond in het Katwijks Museum

Voorstraat 46  in het teken van de visserij

Aanvang 20.00 uur


 

Vrijdag 10 juli

Haringrock

op het evenementeplein op het strand van Katwijk

Aanvang 18.00 uur


 

Zaterdag 11 juli

Katwijkse Vrijmarkt

op de Boulevard

Aanvang 11.00 uur.

Ondernemersplein

op het Duinplein

Bekijk Katwijk vanuit een gondel in het reuzenrad of met een drankje en hapje vanuit “Diner in the sky”

Haringrock

Aanvang 17.00 uur

Afsluitend vuurwerk 

Aanvang 23.00 uur

 

Vanwege het rondwaren van het Coronavirus zijn alle programma onderdelen onder voorbehoud. Wij houden de adviezen van het RIVM in de gaten en volgen die op.