Menu

Oproep

Oproep aan nabestaanden die iemand verloren hebben op zee tengevolge van Wereldoorlog 1 (1914-1918).

Dit jaar, op 11 november a.s., zal het 100 jaar geleden zijn dat er een einde kwam aan de 1ste Wereldoorlog. Nederland was neutraal in deze oorlog, ons land deed niet mee. Maar Nederland kende wel een groot aantal slachtoffers van deze oorlog, met name in de kustgemeenten. Zo ook in Katwijk, daar kwamen in die jaren 103, meest jonge mannen niet meer terug van zee. In de meeste gevallen omdat hun schip op een mijn gelopen is. 

Voor deze slachtoffers willen wij een herdenking houden op zaterdag 10 november a.s. in de Oude Kerk aan de Boulevard. Ook minister C. Schouten zal daarbij aanwezig zijn, evenals onze burgemeester, de heer C. Visser.

Wij willen graag met u, als nabestaanden, in contact komen om u voor deze dienst uit te nodigen en u, desgewenst, een aandeel in deze dienst te geven, bijvoorbeeld door het voorlezen van de naam van uw geliefden.

Het beste kunt u contact opnemen via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  anders via telefoonnummer 071-4015647. Vermeld daarbij uw eigen naam en adres, van welke persoon u de nabestaande bent (naam en geboortedatum) en, als u dit weet, om welk schip het gaat.